Nyári élménytáborok 7-17 éveseknek: 13 téma, 3 turnus
  INGATLAN
  JÁRMŰ
  KÖNYV, ÚJSÁG
  TANKÖNYV
  SZÁMÍTÁSTECHNIKA
  TELEFON
  FOTO - VIDEO
  HÁZTARTÁSI GÉP
  MŰSZAKI, ELEKTRONIKA
  OTTHON
  SPORT
  SZÉPSÉG, EGÉSZSÉG
  DIVAT, RUHA
  BABA-MAMA
  JÁTÉK
  ZENE, FILM
  GYŰJTEMÉNY
  ÓRA, ÉKSZER
  MŰTÁRGY, ANTIK
  ÁLLAT, NÖVÉNY
  ÁLLÁS, OKTATÁS
  SZOLGÁLTATÁS
  PROGRAMAJÁNLÓ, UTAZÁS
  EGYÉB
NYITÓLAP KERESEM FELTESZEM REGISZTRÁLOK

Könyv, újság »    Újságok, folyóiratok, magazinok »

Északi Várak Útján – 24 Felső-magyarországi


Feladás dátuma : 2011-02-22 14:25

1.8 Euro      

Leírás : Északi Várak Útján – 24 Felső-magyarországi vár története a Szép Magyarország magazin legfrissebb lapszámában

Megjelent a Szép Magyarország magazin legfrissebb lapszáma, benne 24 Észak-magyarországi vár történetével. A látványos grafikákkal és térképekkel illusztrált lapszámban bemutatott várakat végigjárva nemcsak az észak-magyarországi régió kulturális és természeti értékeit fedezhetik fel a lap olvasói, de egyúttal a magyar történelem valamennyi jelentős korszakát és eseményét is megismerhetik, hiszen a bemutatott várak között van olyan, amelyiket a honfoglaló magyarok emeltek, és vannak közöttük szép számmal királyi (királynői) illetve nemzetségi várak is. Múltjukat számos ostrom, győztes csata és megsemmisítő vereség, hőstett és cselszövés színesíti. Végvárként szenvedték a tatárokat és törököket, hogy aztán csata nélkül, a Habsburg pusztítás töredékes mementójaként emlékeztessék mindazokat, akik arra járnak: valaha itt pompás erősségek hirdették egy-egy család vagy uralkodó hatalmát és gazdagságát.

Sorsuk napjainkban is hasonló, hiszen a legtöbb helyszínen jelenleg is folyamatban van a vár régészeti feltárása illetve helyreállítása, és aki kedvet érez hozzá, az egyes várak megmentésében és helyreállításában maga is részt vehet (A lapszámban ehhez is található információ).

A Felső-magyarországi Várak Egyesületéhez tartozó erősségeket bemutató kiadvány összeállításához a feltárásokat végző szakemberek nyújtottak segítséget, így a lapszámban az egyes várakkal kapcsolatos legfrissebb kutatási eredmények is megtalálhatóak.

A várak bemutatását részletes programajánló és információs rész egészíti ki, melyben minden szükséges adat megtalálható, ami a várak felkereséséhez szükséges lehet.

A kiadvány megvásárolható a Lapker és a Hírker árushelyein országszerte, és az Észak-magyarországi régió kiemelt jelentőségű turisztikai pontjain.

www.szepmagyarorszag.huKulcsszavak : turisztika, Magyarország, műemlék, turizmus, belföld, idegenforgalom, folyóirat, magazin, látnivaló, program, utazás, település, régió, kultúra, online magazin, úticél, érték, örökségturisztika, örökségvédelem, emlék, múlt, magyar, művészet, kiadvány, új

http://www.szepmagyarorszag.hu       

Hirdető adatai :       civertan


Levél a hirdetés feladójának   Levél az adminnak a termékkel kapcsolatban
A felhasználó többi hirdetése   Szabálytalan hirdetés bejelentése

A hirdetés megosztása:

SEGÍTSÉG
Személyes
Bejelentkezés
Jelszót újraküld
Keresés
Keresés feltételei
GYORS SZŰRÉS
Mind
Itt
Ajándék
Kölcsön
Csere
Legújabbak
Legrégebbiek
Nyelv /Language
Magyar
Angol /English
Egyéb
Linkek
Partnerek
Vendégkönyv
 
( Gyerekcipő ( Redõny ( Ablak (Reklám (Apróhirdetés (Miniblog (Kereső (Közösség (Videó (Videó (Játék (Lányos (Fiús (Autós (Játék (Webgrafika (Kifestő (Mese (Szervezetfejlesztés (Vendégkönyv (Autó (Ovis ( (Kutya (Rádió (Angol (Kert (Szelektív (Népszerűsítés


eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker