Jiaogulan, az ötlevelű ginseng Dél-Kínában naponta
Feladás dátuma : 2012-12-23 14:31
1 000 HUF ()
Leírás : Jiaogulan, az ötlevelű ginseng
Dél-Kínában naponta teaként fogyasztják, melyből egész napra elegendő energiát és erőt merítenek. Este segíti az anyagcserét és a zsírok lebontását. Ázsia azon területein, ahol fogyasztják, a 100 éves kort elérő emberek száma átlagon felüli. A Jiaogulan-t ötlevelű ginsengnek is nevezik. A neve ellenére azonban nem azonos a ginsenggel, sőt beltartalmi értékeit és gyógyhatását tekintve négyszer olyan hatékony. Kínában a legfontosabb gyógynövények között tartják számon.
A Jiaogulan jótékony hatásai: - vércukor- és koleszterin csökkentő, - szíverősítő hatású, - jótékony hatás a bronchitisben szenvedőknek, - életerő fokozó, - jótékonyan befolyásolja az anyagcsere folyamatokat, - erősíti az immunrendszert, - szabályozza a vérnyomást, - segít a májbetegségekben szenvedőknek, - hatásos lehet a rák megelőzésben.
Teát a frissen szedett, vagy a kiszárított levelekből egyaránt készíthetünk. Íze enyhén édes és a medvecukorra emlékeztet. Egy liter vízzel forrázzunk le egy maréknyi levelet, melyeket érdemes felaprítani, és 5 - 15 percig áztassuk forró vízben. A friss leveleiből kitűnő saláta készíthető. A Jiaogulan kúszónövény, de kisebb cserepekbe ültetve is figyelemreméltó nagyságúra nő. Szobában nevelve egész évben fejlődik. Használjunk jó minőségű virágföldet és rendszeresen tápoldatozzuk. Napos-, vagy félárnyékos helyeken egyaránt jól érzi magát. Támasztékot igényel.